درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1392/7/2 - 10:21:25
تعداد بازدید: 1894
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

چرا حامد کرزی به نیویورک نرفت؟
چرا حامد کرزی به نیویورک نرفت؟

مصاحبه از: بهاره محبی

عدم اجرای اصلاحات وعده داده شده، ناتوانی در مبارزه و ریشه‎کنی فساد اداری و تمرکز مجمع عمومی‌سازمان ملل بر بحران سوریه به جای افغانستان از جمله دلایلی است که رسانه‏‌ها و کار‌شناسان افغان برای نرفتن حامد کرزی به نیویورک از آن‏‌ها نام برده‏اند.

رئیس‎جمهور  افغانستان، در مجمع عمومی‌سازمان ملل شرکت نکرد. یک هفته پس از این‏که دفتر ریاست‎جمهوری افغانستان اعلام کرد کابل هیچ عجله‏ای برای امضای توافق‏نامه امنیتی با امریکا ندارد، سخنگوی این نهاد اعلام کرد که حامد کرزی برای شرکت در مجمع عمومی‌سازمان ملل به افغانستان نمی‌رود. عدم اجرای اصلاحات وعده داده شده، ناتوانی در مبارزه و ریشه‎کنی فساد اداری و تمرکز مجمع عمومی‌سازمان ملل بر بحران سوریه به جای افغانستان از جمله دلایلی است که رسانه‏‌ها و کار‌شناسان افغان برای نرفتن حامد کرزی به نیویورک از آن‏‌ها نام برده‏اند.

مدت‏هاست که رسانه‏‌ها خبری از افزایش تنش‎های کابل و واشنگتن به دلیل مذاکرات پشت پرده امریکا و پاکستان درباره صلح با طالبان بدون حضور دولت افغانستان سخن می‌‏گویند. محمد ابراهیم طاهریان، سفیر سابق ایران در افغانستان، در گفت ‏‏وگو با روزنامه (قانون) به دلایل احتمالی سفر نکردن کرزی به نیویورک و شرایط سیاسی ‏امنیتی انتخاباتی کشور می‌پردازد.

چرا حامد کرزی به نیویورک نرفت؟

اصولا حضور روسای دولت در مجمع عمومی ‌یک الزام نیست و معمولا وزرای خارجه در این مجمع شرکت می‌کنند. اما آنچه باعث حدس و گمان‌ها شده این است که کرزی تقریبا در تمامی‌این 10 سالی که رئیس دولت افغانستان بوده در تمامی‌نشست‏های بین‎المللی شرکت کرده است. اما اگر کارنامه حاکمیت افغانستان را نگاه کنیم می‌‏توان گفت که دولت افغانستان ناکارآمده بوده است. بخشی از این ناکارآمدی به دلیل عمل نکردن جامعه جهانی به برخی از تعهداتش و بخشی دیگر هم به دلیل سوءمدیریت و نداشتن تعهد کابل بوده است. یعنی اگر ما 2 سال نخست دولت افغانستان پس از سقوط طالبان را با دولت امروز این کشور مقایسه کنیم به جرات می‌‏توان گفت که شرایط به مراتب بد‌تر از آن زمان شده است. و حامد کرزی اکنون در پایان دوران حاکمیت خود هیچ کارنامه قابل دفاعی ندارد. بنا براین چندان بیراه نیست اگر گفته شود که کرزی به دلیل اجرا نکردن اصلاحاتی که وعده داده بود از جمله مبارزه با فساد اداری ترجیح داده تا به نیویورک نرود.

به هر حال بحث تنش در روابط کابل و واشنگتن مدتهاست که مطرح است. آیا این امکان وجود دارد که کرزی به دلیل آنچه ناخشنودی کابل از مذاکرات پنهانی پاکستان و امریکا به نیویورک نرفته باشد؟ 

با توجه به سوابقی که وجود دارد اصولا حرف و عمل برخی از دولتمردان از جمله حامد کرزی یکی نیست. با شرایط امروز گفت‎ وگو با طالبان حاصل عملکرد دولت افغانستان است.

بحث وگفت‌و‌گو با طالبان را دولت افغانستان سه سال پیش آغاز کرد. زمانی که دولت کابل به همراه انگلیسی‌ها در منطقه موسی قلعه برای نخستین بار با طالبان وارد گفت‌و‌گو شدند و جریان افراط را از یک جریان تروریستی به طرف مذاکره تبدیل کردند و به آن‌ها رسمیت بخشیدند. بعد‌ها هم امریکایی‌ها سوار این موج شدند و فکر می‌کردند که می‌توانند مسئله را مدیریت کنند. بر همین اساس هم کابل را دور زدند و هم اسلام آباد را. ولی به‎طور کلی بر این باور هستم که گفت‌و‌گو با جریان افراط به دلیل این‌که دستور کار مشخص نیست به نتیجه نخواهد رسید. افغان‌ها چه حاکمیت و چه افکارعمومی‌از گفت‌ و‌گو‌های صلح یک برداشت دارند و کشورهای فرامنطقه‌ای و امریکا برداشت دیگری. خارجی‌ها دنبال خروج کم هزینه از افغانستان هستند و افغانیها دنبال این هستند که به یک صلح برسند. و از آنجایی که جریان افراط و طالبان در حوزه سیاسی قائل به مشارکت نیست معنی‏اش این است که این امر حاصل نخواهد شد. از طرف دیگر، از آنجایی که طالبان نسبت به خروج تمامی‌نیروهای خارجی از افغانستان تاکید دارد این هم به نتیجه نمی‌رسد. لذا به نظر می‌رسد که در مسئله گفت‌و‌گو با طالبان چه از طرف حاکمیت و چه از طرف جامعه بین‏الملل یک ارزیابی نادرست وجود دارد.

به انتخابات افغانستان اشاره کردید. با توجه به انتخابات دوره قبل و هشدارهایی که از حالا و چند ماه مانده به رایگیری مبنی بر احتمال تقلب در انتخابات شنیده می‌شود آیا می‌توان به برگزاری انتخاباتی شفاف در کشور امیدوار بود؟

به دلیل ارتباطی که با دولتمردان افغان دارم چندان مایل نیستم که درباره مصادیق اظهارنظر کنم. اما مشخصا اپوزیسیون فعال افغانستان بر برگزاری انتخاباتی آزاد تاکید دارند؛ البته بر اساس استانداردهای افغانستان. این مسئله است که جامعه جهانی هم بر آن تاکید دارد. لذا اگر بنا باشد ثمره انتخابات به کمک افغانستان بیاید هیچ راهی جز برگزاری انتخاباتی که نتیجه‎اش مورد قبول همه جریان‎های سیاسی و مردم افغانستان باشد نیست. غیر از این هر اتفاقی باعث بد‌تر شدن شرایط خواهد شد.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/815






*
*

*



نیز بخوانید

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان


ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش


بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید


حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود


امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند


داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است


حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است


بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان


تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان


ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت


سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد


ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد


به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم


کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت


عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد


موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم


امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است


طالبان توضیحی برای ممنوعیت تحصیل دختران ندارد


ترامپ سیاست بایدن را در قبال افغانستان احمقانه خواند


اشرف غنیِ روانی و دیوانه، ملت را تباه کرد


دیدار استانکزی با کاردار بریتانیا در افغانستان


چین خواستار آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان شد


شرکت چند شهروند چینی در مراسم فاتحه حقانی


لغو تحریم‌ها برای حمایت از حقوق بشر ضروری است


ترور حقانی پیام مستقیم آی‌اس‌آی به طالبان است





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.